fbpx

Jak je to s parkováním na Rozletu?

poznej spolužáky - začni s náskokem

Jak je to s parkováním na Rozletu?

Začínají se nám množit dotazy, jak lze parkovat v areálu ČZU po dobu Rozletu. Proto vám přinášíme krátký článeček, kde vám tento dotaz zodpovíme. Informace o parkování se ti budou hodit určitě nejen po dobu seznamovacího kurzu.

Obecně jsou parkoviště na ČZU rozdělena na studentské / návštěvnické a zaměstnanecké. Jak tedy parkovat po dobu Rozletu?

V první řadě je potřeba říct, že v areálu ČZU lze parkovat jako host. Stačí přijet k hlavní vrátnici z křižovatky na Brandejsově náměstí a zařadit se do pravého pruhu u hlavní vrátnice. Zde stačí vrátnému nahlásit, proč do areálu potřebujete vjet (seznamovací kurz) a on vás pustí dovnitř. Parkoviště pro hosty (ale i studenty a další návštěvníky) je přímo u koleje JIH (velká modrá budova) vlevo – parkoviště P1.

Jako student, který je řádně zapsán ke studiu, máš také možnost vjíždět do areálu automaticky. Po zadání SPZ tvého auta do Univerzitního informačního systému by závory měly automaticky tvou SPZ rozpoznat a pustit tě dovnitř. Pro studenty / zaměstnance je určen levý pruh u hlavní vrátnice (kromě dalších vjezdů – viz mapka).

Kam tedy zadat SPZ svého auta? Po přihlášení do Univerzitního informačního systému na uis.czu.cz klikni na Uživatelská nastavení a potom na Nastavení údajů, kde do pole Státní poznávací značka (Registrační značka) zadáš státní poznávací značku svého vozidla a závory tě pak budou automaticky pouštět do studentských parkovacích zón. Doporučujeme velkokapacitní parkoviště P1 nalevo od hlavního vjezdu do areálu.

UIS menuUIS osobní nastaveníUIS nastavení údajů

Studentská / návštěvnická parkoviště nalezneš na mapě pod čísly P1, P2, P3, P4, P6, P8. Pak existují i parkoviště pro zaměstnance, ale ty jsou pro vás prozatím nedostupná, takže se o nich nebudeme ani zmiňovat.

Ať už přijedeš na Suchdol autem nebo MHD, moc se těšíme na viděnou na Rozletu!